MČR žactvo v hale – Rosťa má stříbro

P1340849

Vicemistr ČR ve skoku o tyči: Není tomu zatím ani rok, co Rosťa Pivec soutěžil ve skoku o tyči vůbec poprvé. Letos v hale ovšem jeho svědomitá práce v tréninku začala nést své ovoce. První překonání 3 m na Vánoční hale 2022 pro něj, zdá se, nebylo metou. Tuto sobotu se mu totiž na Mistrovství České republiky žactva podařilo překonat laťku ve výšce 355 cm, za což si mohl pověsit na krk stříbrnou medaili!

Rosťa ukázal nejen fyzickou, ale i psychickou připravenost, když se na výškách 325 cm a 345 cm dokázal zachránit třetím pokusem. Jeho cesta ke stříbru tak byla náročná i pro jeho fanoušky, ale rozhodně to stálo za to!

Kromě Rosťou se prezentovali ještě Linda Kupková a Stela Chválová na MČR. Linda trénuje skok o tyčí trochu kratší než Rosťa, nic méně jejím výkonem 258 cm na MČR si řekla o nový osobák a 10. místo. Stela si zvolila jedná z nejtěžších disciplín z hlediska kvalifikace na MČR. Běh přes překážky patří k základě atletiky a každý dítě si to alespoň pár krát vyzkouší. O to cennější je to, že se Stely podařilo se kvalifikovat na MČR a 21. místě časem 9,53 sek. končila poblíž osobáku.

Věříme, že samotná účast na MČR a s ní spojené zážitky a zkušenosti “nakopnou” mladí atleti do další práce v tréninku a my se budeme již brzy moci pochlubit jejich dalšími úspěchy. Nakročeno mají slibně!

Ještě jednou mnohokrát gratulujeme a děkujeme všem za reprezentaci oddílu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *